New Age on moderni maailmanuskonto
uskonto

New Age on moderni maailmanuskonto

Yksi uusimmista uskonnoista on niin kutsuttu New Age -liike, joka on tavallaan yhdistelmä monia eri uskontoja ja osittain myös erittäin vanhoja ja erittäin uusia ajatuksia. Se pitää sisällään erilaisia elementtejä kuten esimerkiksi modernia tiedettä, fysiikkaa, astrologiaa, mystiikkaa, luonnonvoimien palvontaa, panteismia, pakanismia ja osittain myös “okkultismia” . Vaikka New Age on verrattain tuntematon uskonto, on se kerännyt kannattajakuntaa ja nykyään seuraajia löytyy eri puolilta maailmaa. New Age -liikkeen pyrkimyksenä on tulla lopulta maailman ainoaksi uskonnoksi.

New Age -aatteen seuraajien keskuudessa on varsin yleistä harrastaa Tarot-korttien lukemista, joogaa, erilaisia meditaatioharjoituksia sekä astrologiaa. New Ageen kuuluu erilaisia lauluja, rummutusta ja hengitysharjoituksia, joiden keinoilla ihminen harjoittaa tietoisuuttaan ja pääsee lähemmäs omaa jumalallisuuttaan. Lisäksi erilaiset luonnonmukaiset parannuskeinot ja ikivanhat lääketieteelliset menetelmät kuten kukkaisterapia, hengellinen parantaminen ja akupunktio ovat olennainen osa New Age -liikkeen perusajattelua. Mitkä tahansa ihmisen elämässä vastaantulevat ikävät kokemukset kuten viha, kipu, pettymykset, epäonnistumiset ja suru ovat New Age -aatteen mukaan silkkaa illuusiota. Kun ihminen uskoo olevansa täysin oman elämänsä valtias ja eräänlainen oman elämänsä jumala, voi New Agen mukaan kehittyä jopa siihen pisteeseen, ettei ihminen enää tunnista mitään muuta todellisuutta kuin sen, minkä hän itse ympärilleen luo.